torsdag 21 april 2011

Förtidig vår & parning

Många tycker nog att man är knäpp (av flera anledningar) det jag tänker på nu är att jag tjatat om skidföret, eller det försvinnande skidföret i flera veckor. Först här hemma, vilket försvann, poff.... sen skidföret till fjälls. Hade stora planer på att vara i Tännäs / Lofsdalen i en vecka med träning & jaktprov. Idag beslutade Stefan att ställa in provet i Tännäs, det innebär att all eventuell träning även är borttinad. När Stefan berättade hur föret var i Tännäs är det otänkbart för mig att släppa hund även i Lofsdalen. Så min och hundar vårvinters vistelse blev veckan i Engerdal. TACK Inger Johanne för de dagarna ;) 

Men bra saker händer..... Jäger & Katja har parat sig 3 ggr, ska kolla av i morgon men jag tror det är färdigt. Han var inte supertaggad på "det" igår, gjorde liksom "det"  pliktskyldigast :)

När det inte blir fjället i påsk, så får vi "pyssla" i huset. Bilderna ger nog inte rätt syn på hur mycket det blivit gjort. Nu har snickarna börjat, trodde i min enfald att det skulle vara mindre att göra, bli mindre timmar att betala.... Tyvärr är det sämre än sämst... Även syllen på baksidan måste bytas. Troligen ALLA golvåsar i hela huset. Så planer på utbyggnad..no no. Nya planer i tankarna, men det kommer nästa gång. Tjingeling


 En av snickarna
 Så här gör man. Huset upplyft och den dåliga syllen borta. Även nederdelarna på vägg reglarna ( vet inte om de heter så) är avkapade.
 Det som en gång i tiden varit ett kök. I framtiden ska bli ett hundrum och "maskin" rum
 Åsarna
 Anders har fått bra tag om kubeine
 Ja och här ser ni ett bra exempel på dåligt bygge.
Innertaket och takstolar på utbyggnaden. Spånskiva, plast, liiiiiiiiiiite sågspån och ett läckande plåttak.
 Nu har Anders rivit nästan hela altanen
 Hej vad det går....
 Utbyggnaden är borta. Förberett med skivor så det blir enklare att städa upp sågspånet som kommer att rasa ur väggarna
Syllen var så rutten att spånet pöser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar